Auto huren Marrakech

Voor heel wat reizigers geldt dat ze tijdens hun vakantie in Marrakech graag de beschikking willen hebben over een eigen huurauto. Een auto huren in Marrakech en bij uitbreiding in heel Marokko is behoorlijk populair. Dat is deels het gevolg van de povere bus- en treinverbindingen waar het land bekend om staat. Welk type huurauto je gaat huren is evenwel altijd afhankelijk van de plannen die je hebt gemaakt voor je vakantie. Blijf je in Marrakech zelf? Dan is het boeken van een gewone personenwagen bijvoorbeeld voldoende. Ben je van plan om een kleine rondreis te maken waardoor je ook de woestijn en / of het Atlasgebergte gaat verkennen? In dat geval spreekt het voor zich dat de keuze voor een 4X4 al snel zal zijn gemaakt. In ieder geval, alles wat je graag wil weten over een auto huren in Marrakech laten we je ontdekken hier op deze pagina.

Welke auto huren in Marrakech?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangehaald is het zo dat het type huurauto waar je voor zal kiezen afhankelijk is van de invulling die je aan je vakantie zal geven. Blijf je alleen maar in Marrakech? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een gewone personenwagen. Ben je echter ook van plan om de omgeving van de stad of andere delen van het boeiende land Marokko te gaan verkennen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de beschikking hebben over een 4X4 vaak geen overbodige luxe is. Wil je kunnen rekenen op het best mogelijke comfort tijdens je autoritten? In dat geval kan je uiteraard eveneens opteren voor luxe autoverhuur. Hou er wel rekening mee dat de prijs voor je huurauto in Marrakech dan een stukje hoger zal komen te liggen.

Met welke prijzen dien je rekening te houden?

Autohuur in Marrakech hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Wil je graag goedkoop een auto huren? Kies dan voor een economy model en boek deze bij voorkeur voor afreizen online. In dat geval kan je rekenen op een gemiddelde kostprijs tussen de 7 en 10 euro per dag. Opteer je voor luxe autoverhuur omdat je tijdens je ritten wil kunnen rekenen op het best mogelijke comfort? In dat geval zal je rekening willen houden met een gemiddeld prijskaartje van zo’n 30 euro (of meer) per dag. Let ook op, een auto huren zonder creditcard is vaak niet mogelijk. Wil je dat wel? Dan zal je genoodzaakt zijn om je huurauto sowieso voor afreizen te boeken.

Praktische zaken om rekening bij te houden bij een auto huren in Marrakech

Wil je graag een auto huren in Marrakech? Hou er dan rekening mee dat er daar veelal enkele belangrijke, praktische voordelen aan verbonden zijn. In eerste instantie hanteren autoverhuurbedrijven altijd een minimumleeftijd van 21 jaar. Vaak is het zelfs zo dat je geen auto kan huren wanneer je jonger bent dan 25 jaar. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast is het zo dat je ook altijd minstens één jaar houder dient te zijn van een rijbewijs.

Naast bovenstaande moet je ook rekening houden met de accommodatie die je hebt gehuurd. Voor veel vakantiegangers geldt dat ze in Marrakech verblijven in de zogenaamde Medina. Deze Medina is altijd autovrij waardoor je, je huurauto op een parking achter zal moeten laten. Dat hoeft evenwel geen probleem te zijn. Wil je er zeker van zijn dat je auto veilig staat? Kies dan voor een beveiligde parking en vergeet niet om de parkeerwachter een fooi te geven.

Tot slot is er de voorbije jaren vrij stevig geïnvesteerd in de weginfrastructuur in niet alleen Marrakech zelf, maar bij uitbreiding in heel Marokko. Dit heeft ervoor gezorgd dat de wegen in vergelijking met een aantal jaar geleden echt veel beter zijn geworden. De hectiek in de steden (waaronder dus ook Marrakech) is er echter nog steeds. Hier autorijden vergt dan ook een beetje aanpassing, maar gelukkig krijg je die hectiek verbazend snel onder de knie.

Kan je een auto huren op Marrakech Airport?

Voor de meeste mensen geldt dat ze graag een auto willen huren op Marrakech Airport. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je tot de vaststelling komen dat er op de luchthaven tal van verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig zijn. Het gaat daarbij dan onder meer om:

  • Avis;
  • Budget;
  • Europcar;
  • Hertz;
  • Sixt;
  • Aircar;

De kantoren van deze aanbieders van huurauto’s zijn terug te vinden op het grote parkeerterrein dat zich bevindt voor de terminal van de luchthaven. Wil je graag verzekerd zijn van precies die huurauto waar jij voor jouw vakantie in Marrakech nood aan hebt? Dan kan het altijd interessant zijn om je boeking op voorhand te doen. Zo ben je niet geheel overgeleverd aan de beschikbaarheid van het moment. In het bijzonder tijdens vakantieperiodes is dit zeker geen overbodige luxe.