Beste reistijd

Zou je graag een citytrip naar Marrakech willen boeken, maar heb je er geen enkel idee van wat nu precies de beste reistijd voor deze bestemming is? Vraag jezelf op voorhand vooral af wat je precies van je verblijf in Marrakech verwacht of beter gezegd hoe je deze gaat invullen. Ga je gewoon lekker genieten van de zon met een cocktail in de hand of wil je de culturele troeven van de rode stad ontdekken? In ieder geval, wij geven je op deze pagina alvast een goed beeld van wat de beste reistijd voor een vakantie naar Marrakech in jouw gevoel precies kan zijn.In de winter naar Marrakech

Het meest vervelende seizoen om een citytrip naar Marrakech te boeken is toch wel de winter. Toch is deze periode onder reizigers niet zelden zeer populair. De belangrijkste reden hiervoor is dat mensen tijdens de koude wintermaanden vaak uit België willen vluchten om te kunnen genieten van een lekker warme zon. Ondanks het feit dat deze tijdens de winter meermaals in Marrakech is terug te vinden (in de maand februari kan de temperatuur zomaar reeds richting een mooie 30 graden stijgen) dient er rekening mee te worden gehouden dat je voor hetzelfde geldt ook wordt geconfronteerd met temperaturen die tijdens de dag nauwelijks boven de 10 graden uitkomen. Bovendien dient er tijdens de winter ook altijd rekening mee te worden gehouden dat de temperatuur in Marrakech na het ondergaan van de zon sterk kan dalen. Een warmere trui evenals een jas meenemen is dan ook tijdens de wintermaanden zeker en vast geen overbodige luxe.

Wil bovenstaande zeggen dat de winter geen ideale reistijd is om een citytrip naar Marrakech te ondernemen? Ja en neen. Ja omdat het weer een beetje onvoorspelbaar kan zijn en de winters natter zijn in Marrakech in vergelijking met andere seizoenen en neen omdat iets mildere temperaturen toch wel aangenaam kunnen zijn voor het bezoeken van de vele bezienswaardigheden die niet zelden schuilgaan onder een broeierig warme zon. Bovendien is het ook zo dat Marrakech tijdens de winter op toeristisch vlak iets minder druk is waardoor ook de wachttijden bij verschillende populaire bezienswaardigheden een stukje beperkter kunnen zijn.

Naar Marrakech tijdens de zomer, een goed idee?

De zomer duurt in Marrakech altijd langer dan je als reiziger op het eerste zicht zou verwachten. Wanneer je echt warme temperaturen een must vindt voor je vakantie naar deze prachtige Marokkaanse stad kan het interessant zijn om een verblijf te boeken tussen mei en oktober. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen dan tijdens de dag tussen de 28 en zomaar even 36 graden. Dit is natuurlijk fantastisch voor de echte zonnekloppers onder ons, maar er is hier toch een waarschuwing op zijn plaats. Onder een broeierige zomerzon is het namelijk niet altijd even aangenaam om de culturele troeven van Marrakech en omgeving te ontdekken. Omwille van deze reden kiezen de meeste mensen er dan toch voor om de echte zomermaanden (juni, juli en augustus) te ontlopen. De temperaturen die dan ver boven de 30 graden uitkomen vormen dan immers niet zelden een obstakel voor mensen die kennis willen maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Marrakech. Bovendien kan de chergui, een wind uit de Sahara zomaar zandstormen creëren. Ook dit is iets waar je rekening mee zal willen houden.

Wat is nu echt de beste reistijd voor Marrakech?

In principe valt er doorheen het jaar bijzonder weinig neerslag in Marrakech. Alleen de winter is opvallend natter in vergelijking met de andere seizoenen. De maanden april en mei zijn met gemiddelde maximumtemperaturen van tussen de 24 en 28 graden zeer aangenaam te noemen. Bovendien is er in deze maanden sprake van slechts 4 à 6 regendagen gemiddeld. Ook september is vrij populair onder toeristen, maar dan dien je nog steeds rekening te houden met stevige maximumtemperaturen die tot ver boven de 30 graden kunnen uitkomen. Wil je in het najaar een vakantie boeken, geen rekening moeten houden met veel regen, maar wel kunnen rekenen op aangename temperaturen van gemiddeld 25 à 27 graden? Dan is de maand oktober misschien ook wel een aanrader. Welke voor jou nu echt de beste reistijd is, is evenwel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wie lekker wil braden onder de Marokkaanse zon zal er bijvoorbeeld geen probleem mee hebben om tijdens de maanden juni, juli en augustus een vakantie te ondernemen.