Koutoubia Moskee

Eén van de bekendste en tevens ook belangrijkste bezienswaardigheden van Marrakech is ongetwijfeld de Koutoubia Moskee. Het betreft hier meteen de grootste moskee van de stad. Ze staat dan ook onder meer bekend omwille van de aanwezigheid van de 69 meter hoge minaret die er terug te vinden is. Voor deze minaret geldt dat ze als belangrijke inspiratiebron heeft gediend voor de befaamde Giralda in Sevilla. Op haar beurt heeft de Giralda eveneens model gestaan voor maar liefst duizenden kerktorens verspreid over Spanje en Oost-Europa. Wil jij graag meer ontdekken over de Koutoubia Moskee? Dan is verder de onderstaande informatie doornemen zeker en vast interessant.

Eén van de bekendste monumenten van Marrakech

Reeds meer dan 1000 jaar doet de minaret van de Koutoubia Moskee dienst als belangrijk herkenningspunt aan de horizon van Marrakech. Voor de oasestad geldt dat ze aan het zicht onttrokken werd door de vele palmbomen die er terug te vinden waren. Ook de bijna 20 kilometer lange verdedigingsmuur hielp daar uiteraard niet echt bij. Gelukkig was er de minaret die boven dit alles uit torende. In de praktijk is de minaret dan ook niet voor niets zichtbaar vanaf een afstand van zomaar even 30 kilometer. Op deze manier tekent ze zich fantastisch af tegen de achtergrond van de Hoge Atlas. Werkelijk een prachtig plaatje!

Helaas niet te bezoeken door niet-moslims

Ondanks het feit dat de Koutoubia Moskee van Marrakech een voor de stad zeer belangrijk monument vormt moet het gezegd dat een bezoek brengen aan de moskee is voorbehouden voor moslims. Het is dan ook omwille van deze reden dat ze voor het merendeel van de toeristen verborgen blijft. Heb je eerder al eens de Giralda in Sevilla beklommen? Dan kan je, je in principe reeds een goed beeld vormen van hoe het er binnenin de Koutoubia Moskee uitziet. De stijl van beide monumenten vertoont namelijk ontzettend grote gelijkenissen. Helaas zal je dus van dit indrukwekkende bouwwerk als niet-moslim alleen van buitenaf een foto kunnen maken.

Tip! Breng een bezoek aan het KifKif restaurant!

Het belang van de Koutoubia Moskee in Marrakech zorgt er in de praktijk voor dat veel mensen teleurgesteld zijn dat ze niet over de mogelijkheid beschikken om een bezoek te kunnen brengen aan deze bezienswaardigheid. Je hoeft echter niet helemaal te treuren. We hebben namelijk nog een interessante tip voor jou in petto. Wat je bijvoorbeeld kan doen is een bezoek brengen aan het (zeer bekende) KifKif restaurant. Voor dit restaurant geldt dat ze beschikt over een prachtig dakterras welke je een subliem uitzicht biedt op de moskee. Ze serveren op het dakterras overigens heerlijke vruchtensapjes en je kan er eveneens genieten van een lekkere lunch of een tongstrelend diner. Wil je dus met andere woorden toch een mooie foto kunnen maken van deze belangrijke bezienswaardigheid als herinnering? Dan is het zeker een aanrader om ervoor te kiezen om even te gaan vertoeven op dit geweldige dakterras in Marrakech. Zo maak je niet alleen een prachtige foto van de moskee, maar kan je ook genieten van een lekker drankje of een smaakvolle maaltijd.