Citytrip Marrakech

Marrakech is door de jaren heen uitgegroeid tot een zeer interessante bestemming voor een citytrip. Deze stad heeft dan ook werkelijk alles in huis om haar bezoekers een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het klimaat van Marrakech maakt het in principe het hele jaar mogelijk om er een vakantie naar te boeken. Bovendien is het aanbod aan historische bezienswaardigheden op z’n minst aanzienlijk te noemen, beschikt de rode stad over een zeer uitgebreide toeristische infrastructuur en is ze gelegen op amper 3 uur en 30 minuten (kortste vluchtduur) van België. Ben jij nog op zoek naar een interessante bestemming voor een volgende citytrip? Twijfel dan niet langer, lees snel verder en ontdek waarom kiezen voor Marrakech ongetwijfeld interessant kan zijn!

Een heerlijk klimaat voor een citytrip

Het landelijk klimaat van Marrakech is ongetwijfeld een sterke troef. Tijdens de koudste maand van het jaar (januari) ligt de gemiddelde middagtemperatuur nog steeds op een mooie 18 graden. De warmste maanden van het jaar zijn juli en augustus. Tijdens deze zomerse maanden dien je rekening te houden met gemiddelde maximumtemperaturen van 36 graden. De werkelijke temperatuur ligt tijdens het gros van deze dagen evenwel nog een stuk hoger. De aangenaamste maanden om een bezoek te brengen aan Marrakech zijn ongetwijfeld de maanden april, mei, september en oktober. Tijdens deze maanden valt er niet veel neerslag en zijn de gemiddelde maximumtemperaturen gelegen tussen een mooie 25 en 30 graden.

Interessante stedentrip bestemming voor cultuurliefhebbers

We hoeven het eigenlijk niet meer aan te halen, maar we doen het toch maar. Tijdens een citytrip Marrakech zal je, je namelijk ook als cultuurliefhebber werkelijk geen moment vervelen. Verspreid over de rode stad zijn namelijk heel wat bezienswaardigheden terug te vinden die je cultureel hart sneller zullen doen kloppen. Ook liefhebbers van architectuur zullen hier ongetwijfeld hun ogen uitkijken. Bezienswaardigheden die je in Marrakech zeker en vast gezien moet hebben zijn de Medersa Ben Youssef, het El-Badipaleis, de Ali Ben Youssef-moskee en het Maison Tiskiwin. Ook de Menaratuinen bezoeken is een absolute aanrader tijdens je citytrip.

Ruime keuze aan eigentijdse accommodaties

Marrakech heeft eigenlijk al een zeer aanzienlijke populariteit genoten op vlak van toerisme. Sterker nog, er is meer toeristische interesse in deze stad dan in de Marokkaanse hoofdstad. Deze interesse heeft er voor gezorgd dat er door de jaren heen een toeristische infrastructuur is ontstaan waar menig aantal andere toeristische steden jaloers van is. Tijdens een citytrip Marrakech beschik je dan ook als reiziger altijd over de mogelijkheid om een keuze te maken uit een zeer groot aanbod aan uiteenlopende accommodaties. Zou je graag even de unieke ervaring willen hebben van te verblijven in een zogenaamde Riad? Dan is dat geen enkel probleem. Heb je het eerder begrepen op een luxueus hotel voorzien van alle faciliteiten die je, je maar kan wensen of een appartement waar je, je meteen in thuis voelt? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

Voordelig een citytrip Marrakech boeken

Er bestaan tegenwoordig natuurlijk zeer veel verschillende mogelijkheden om een citytrip naar Marrakech te boeken. Het merendeel van de reizigers kiest er evenwel voor om hun vliegtickets en verblijf zelf te regelen via enkele van de bekendste en betrouwbaarste boekingssites op het internet. Het regelen van je verblijf is bijvoorbeeld mogelijk via Booking.com. Voor welke accommodatie je ook kiest, door je boeking via deze website te doen kan je steeds rekenen op de best mogelijke prijs en bovendien behoort ook gratis annuleren zeer vaak tot de mogelijkheden. Wil je er graag echt zeker van zijn dat je een citytrip Marrakech boekt tegen de scherpst mogelijke prijs? Dan kan je de verschillende accommodaties ook altijd bij diverse aanbieders vergelijken met Trivago. Het vergelijken en boeken van je vliegtickets naar Marrakech doe je dan weer met Vliegtickets. Door van deze boekingssites gebruik te maken kan je hoe dan ook altijd rekenen op de best mogelijke prijs voor jouw citytrip naar Marrakech!

Last minute citytrip Marrakech

Voel je er toch niet zoveel voor om je citytrip naar Marrakech helemaal zelf in elkaar te boksen en vertrouw je liever op de ervaring van een reisorganisatie? In dat geval kan het interessant zijn om het aanbod aan mogelijkheden bij Neckermann & Thomas Cook onder de loep te nemen. Beide reisorganisaties bieden reizigers namelijk regelmatig de mogelijkheid om een voordelige last minute citytrip naar het prachtige Marrakech te boeken. Zo verblijf je in een uitstekend hotel voorzien van alle mogelijke faciliteiten tegen een prijs die je nooit voor mogelijk had durven houden. Ook een last minute citytrip naar Marrakech boeken? Doe dat dan beslist bij één van deze twee reisorganisaties!