Klimaat

Veel toeristen reizen naar Marrakech om er de plaatselijke cultuur en dan in het bijzonder de vele interessante bezienswaardigheden te ontdekken. Toch is het voor reizigers altijd interessant om een goed beeld te hebben van het klimaat van hun vakantiebestemming. Wanneer dien je bijvoorbeeld rekening te houden met de meeste regendagen, wanneer brandt de zon het felst en wat doen de temperaturen tijdens de wintermaanden? Het zijn stuk voor stuk vragen waar we op deze pagina een antwoord op geven. Ben je met andere woorden op zoek naar informatie over het klimaat van Marrakech? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten!

Marrakech in de winter

Veel reizigers laten zich tijdens de winter in Marrakech vaak verrassen. De temperaturen mogen dan gedurende de dag rond een aangename 20 graden draaien, dat neemt niet weg dat ze tijdens de nacht een spectaculaire daling kunnen inzetten. Het komt dan ook niet zelden voor dat de temperaturen tijdens de nacht tegen het vriespunt komen aan te liggen. Dit merk je uiteraard niet zelden reeds bij het vallen van de avond. Wanneer je er met andere woorden voor kiest om een verblijf in het prachtige Marrakech tijdens de winter boeken omdat je op deze manier hoopt om bijvoorbeeld de massa te ontlopen is het beslist de moeite waard om ook wat warme kleren in te pakken. Zeker wanneer je er aan denkt om zeg maar een romantische wandeling te maken doorheen een verlicht Marrakech zal een warme jas zeker en vast geen overbodige luxe blijken!

Opgepast voor zandstormen

Kies je er net niet voor om tijdens de winter, maar wel om tijdens de zomer naar deze bijzondere stad af te reizen? In dat geval zal je niet alleen rekening moeten houden met lekker hete temperaturen, daarnaast kan ook de chergui van zich laten horen. Deze wind uit de Sahara zorgt voor een verdere stijging van de temperaturen waardoor het niet zelden drukkend warm aanvoelt. Bovendien kan ze ook zandstormen met zich meebrengen waar je toch maar beter aandachtig voor kan zijn. In het hotel of de andere accommodatie die je boekt is doorgaans altijd een weerbericht terug te vinden voor de komende dagen. Zo kan je perfect bepalen wanneer bijvoorbeeld het perfecte moment is voor een uitstap en wanneer je er toch maar beter voor kan kiezen om een dagje in de stad zelf te vertoeven of bijvoorbeeld aan het zwembad te gaan liggen.

Beste reistijd Marrakech

In principe nodigt het klimaat van Marrakech het hele jaar door uit om de stad te bezoeken. De beste reistijd om een vakantie naar Marrakech te boeken is dan ook voor een niet onbelangrijk deel afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Ben je bijvoorbeeld iemand die houdt van erg warme temperaturen en wil je gewoon in Marrakech aan het zwembad van je hotel vertoeven? In dat geval zullen de maanden juni, juli en augustus voor jou wellicht het interessantst zijn. Tijdens deze maanden is er immers sprake van temperaturen die zijn gelegen tussen de 30 en 40 graden. Zoals eerder reeds aangegeven kan de chergui er in deze periode voor zorgen dat het allemaal nog wat heter aanvoelt. Zonnekloppers zullen dan ook zeker en vast hun hart kunnen ophalen!

Ben je er niet zo voor te vinden om te bakken in de zon en wil je liever op een interessante wijze kennismaken met de vele bezienswaardigheden van Marrakech en omgeving? In dat geval zijn iets lagere temperaturen wenselijk, maar zal je uiteraard niet willen dat regenbuien roet in het eten gooien. De maanden april, mei, september en oktober zijn wat dat betreft dan ook veruit de beste maanden. Er valt tijdens deze maanden zeer weinig neerslag en bovendien liggen de temperaturen tijdens de dag tussen een mooie 25 en 30 graden!