Luchthaven van Marrakech

Het merendeel van de mensen die Marrakech willen bezoeken doen dat uiteraard met het vliegtuig. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je vliegen op de luchthaven Marrakech Menara Airport. De luchthaven van Marrakech staat er algemeen om bekend één van de drukste luchthavens te zijn van heel Marokko. Ze moet in principe alleen het Casablanca Mohammed V Airport voor zich dulden. Het vliegveld is bijzonder modern en is eigenlijk één van de mooiste van heel Afrika. Wil je graag meer te weten komen over deze luchthaven en de luchtvaartmaatschappijen die erop vliegen? Dan is het zeker interessant om het restant van de informatie hieronder ook even door te nemen.

Wat moet je weten over Marrakesh Menara Airport?

Marrakesh Menara Airport bevindt zich ten zuidwesten van de stad. De luchthaven is eenvoudig te bereiken via de R212. De luchthaven van Marrakech beschikt over een moderne terminal bestaande uit de Departures (de vertrekken) aan de linkerkant en de Arrivals (aankomsten) aan de rechterkant. Bovendien beschikt de vertrekhal over zomaar even vier ingangen. De check-in desks bevinden zich aan beide kanten. Nadat je de paspoortcontrole voorbij bent zal je verschillende shop- evenals eet- en drinkgelegenheden aantreffen. Dat deze luchthaven over een centrale ligging beschikt wordt meteen duidelijk wanneer we kijken naar de afstand met het befaamde Djemaa el Fna plein. Deze bedraagt dan ook slechts 6 kilometer of ongeveer 15 minuten rijden.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar de luchthaven van Marrakech?

De populariteit van Marrakech als vakantiebestemming heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat er heel wat luchtvaartmaatschappijen voor hebben gekozen om ze als bestemming op te nemen in hun vluchtplan. Het gaat hierbij dan onder meer om Brussels Airlines, maar ook om prijsvechters als Ryanair, easyJet en Transavia. Ook Royal Air Maroc is één van de luchtvaartmaatschappijen welke van- en naar Marrakech vliegt. Wil je graag goedkoop naar Marrakech vliegen? Dan spreekt het voor zich dat je er wellicht voor zal willen kiezen om gebruik te maken van één van de prijsvechters die vliegen vanaf verschillende Belgische en Nederlandse luchthavens.

Hoe kom je van het vliegveld van Marrakech in de stad?

Ondanks de bescheiden afstand tussen het vliegveld van Marrakech en het centrum van de stad spreekt het voor zich dat je een bepaalde vorm van vervoer zal nodig hebben. Wat dit betreft zijn er meerdere opties voor handen waar je een keuze tussen kan maken. Het gaat hierbij concreet om:

 • De bus L19 welke je elk half uur van of naar de luchthaven brengt;
 • De taxi die je buiten de luchthaven opwacht en je in alle comfort naar het centrum brengt;

Ben je van plan om een taxi te nemen van de luchthaven van Marrakech naar het centrum? Hou dan rekening met het verschil tussen de Petit en de Grand Taxi’s. Voor deze laatste geldt dat ze het goedkoopst zijn omdat je ze deelt met andere mensen. De Petit Taxi’s zijn duurder, maar bieden je een privé rit in alle comfort. Hou er wel rekening mee dat een dergelijke taxi slechts kan worden geboekt voor maximaal drie personen. Een andere optie is eventueel om een auto te huren. Verblijf je in de Medina? Hou er dan wel rekening mee dat deze geheel autovrij is.

Met de bus van het vliegveld van Marrakech naar de stad

Opteer je niet voor een taxi, maar wel voor de bus? Dan zal je dus zoals eerder reeds aangehaald de L19 bus moeten nemen. Voor deze bus geldt dat ze voldoende ruimte beschikbaar heeft om je bagage mee te kunnen nemen. Wanneer je met de bus deze route aflegt zal je tot de vaststelling komen dat deze je meeneemt langs de volgende haltes:

 • Menara Gardens;
 • Menara Hall;
 • Sofitel;
 • Jardin Sidi Minoun;

Uiteindelijk komt deze bus aan om het Djemaa el Fna plein welke zich uiteraard in de Medina bevindt. Omgerekend kost een ticketje met de bus van de luchthaven naar het centrum van de stad (of omgekeerd) zo’n 3 euro. Dit is toch een stuk voordeliger dan het boeken van een (Petit) Taxi.

Kan je een auto huren op de luchthaven van Marrakech?

Voor heel wat mensen die een vakantie boeken naar Marrakech geldt dat ze ervoor kiezen om tijdens hun vakantie een auto te huren. Dit kan onder meer gebeuren op de luchthaven van Marrakech. Er zijn op de luchthaven tal van verschillende autoverhuurbedrijven terug te vinden. Het gaat hierbij concreet om de bedrijven die we hieronder voor jou op een rijtje hebben gezet:

 • Avis;
 • Budget;
 • Europcar;
 • Hertz;
 • Sixt;

Wil je er bij aankomst op de luchthaven van Marrakech zeker van zijn dat de gewenste huurauto daar op je staat te wachten? Dan is het uiteraard altijd een goed idee om deze op voorhand te boeken. Dat is zeker het geval wanneer je tijdens een vakantieperiode naar Marrakech gaat afreizen.