29-04-2016 :: Marrakech in top 20 beste winkelsteden

Het is algemeen bekend dat Marrakech een heerlijke stad is voor toeristen. Niet alleen kan je er prachtige bezienswaardigheden bezoeken, beschikt het over een heerlijk klimaat en straalt werkelijk iedere hoek van de straat een magische sfeer uit, daarnaast kan je er ook nog eens prima winkelen. Dit wordt bevestigd door een onderzoek dat werd uitgevoerd door de Amerikaanse reissite Expedia. Deze website stelde een top 20 samen met bestemmingen van over de hele wereld waar het voor reizigers uitstekend winkelen is. Marrakech prijkt in deze top 20 op de 19de plaats.

Veelzijdige bestemming voor een citytrip

Marrakech is niet alleen een stad uit duizend en één nacht, het is eveneens een stad met duizend en één gezichten. Op iedere hoek van de straat val je als reiziger werkelijk van de ene verbazing in de andere. Bovendien heeft ze voor iedere toerist wat wils te bieden. Ben je een liefhebber van cultuur? In dat geval ga je de vele bezienswaardigheden uit een rijkelijk, cultureel verleden ontdekken. Heb je het eerder begrepen op rustig ontspannen in één van de vele prachtige hotels? Ook dat is geen enkel probleem!

Handwerk kopen op één van de vele souks

Werkelijk niet te missen tijdens een vakantie in Marrakech is uiteraard een bezoek brengen aan één van de verschillende souks die verspreid over de stad zijn terug te vinden. Deze souks mogen dan vrij druk zijn, ze bieden je als reiziger de unieke mogelijkheid om heel wat prachtig handwerk aan te kopen. Deze unieke exemplaren zullen bij thuiskomst ongetwijfeld een mooie plaats krijgen in je woning. Mede omwille van het unieke aanbod dat is terug te vinden in verschillende uitnodigende souks vinden wij dat Marrakech zelfs een hogere notering in de top 20 had verdiend. Toch is de negentiende plaats in een dergelijke lijst reeds een mooie herkenning voor deze magische Marokkaanse stad!