Restaurants Marrakech

Marrakech is een stad welke erin slaagt om in vele opzichten de zintuigen te prikkelen. Niet alleen tref je hier dan ook de meest uiteenlopende geuren en kleuren aan, daarnaast kan je hier ook genieten van een geweldige keuken. Voor verschillende restaurants in Marrakech geldt dat ze een menukaart samen hebben gesteld die vaak verrassend westers aandoet, maar toch steeds beschikt over een (unieke) Marokkaanse toets. Wil jij ook graag jouw smaakpapillen verrassen met een geheel nieuwe smaaksensatie? Ontdek dan op deze pagina snel de beste restaurants van Marrakech!

Wat zijn de beste restaurants van Marrakech?

Het spreekt voor zich dat voor iedere persoon die op zoek is naar een geschikt restaurant geldt dat de voorkeuren wellicht enigszins kunnen verschillen ten opzichte van deze van andere mensen. Dat maakt het lastig om bijvoorbeeld een algemene top 10 van restaurants in Marrakech samen te stellen. Toch hebben we speciaal voor jou een mooie poging ondernomen. De verschillende restaurants die je hieronder terug kan vinden kunnen bij het merendeel van de vakantiegangers immers rekenen op de hoogste waarderingen!

Sahbi Sahbi Marrakech

Alleen al de slogan van dit eerste restaurant is een geweldig mooie binnenkomer. Deze luistert namelijk naar de naam ‘Maroccan cuisine by empowerd women’. Nog vooraleer dit restaurant haar deuren nog maar kon openen was ze reeds de talk of the town. Dat bleek ook niet meer dan terecht. Ondertussen hebben menig aantal vakantiegangers hier reeds genoten van de geweldige keuken die er wordt gepresenteerd. Niet alleen het eten is er fantastisch, daarnaast kan je er ook rekenen op een geweldig interieur en een geweldige vibe. Zeker de moeite waard!

Maison Sarayan

Verspreid over Marrakech zijn heel wat bijzondere restaurants of eetgelegenheden terug te vinden. Niet zelden tref je ze bovendien ook aan in een onverwachte hoek. Dat geldt zeker voor deze ‘Maison Sarayan’. Wanneer je deze plaats bezoekt kom je binnen in een heuse interieurwinkel waar je de typisch warme invloeden van de Marokkaanse stijl aantreft. Wanneer je, je hebt verdiept in de leuke interieurstukken die je hier aantreft is het tijd om de maag te vullen. Dat doe je hier onder meer met een heuse lobster roll. Dit is slechts één van de geweldig lekkere gerechten die je hier kan ontdekken. Op zoek naar een plaats in Marrakech om een unieke lunch te beleven? Dan is Maison Sarayan zeker iets voor jou!

Le Jardin

Ga je slechts één keer tijdens je vakantie in Marrakech uit eten? Laat het dan alsjeblief in ‘Le Jardin’ zijn. Dit restaurant heeft werkelijk alles in huis om je te verrassen. Dit is ook inclusief een unieke locatie. Le Jardin vinden we terug in het absolute hart van de oude stad van Marrakech, de zogenaamde Medina. Door een smalle deur kom je terecht in een klein stukje groene goddelijkheid waardoor je, je meteen weet af te sluiten van de hectiek waar Marrakech zo bekend om staat. De menukaart bestaat hier uit verschillende opties zoals:

  • Gezonde salades;
  • Lekkere pasta’s;
  • En uiteraard… tajine;

Heb je genoten van een overheerlijke maaltijd in Le Jardin, maar ben je nog niet klaar om terug te keren naar je hotel of traditionele riad? In dat geval zal het je goed doen om te weten dat het ‘Terrasse des Epices’ slechts op een aantal stappen van dit restaurant is terug te vinden. Dit is een fantastisch dakterras welke zich bijvoorbeeld uitstekend leent voor een heerlijke naborrel!

Nomad

Eén van de bekendste dakterras-restaurants van de stad Marrakech luistert naar de naam ‘Nomad’. Ook dit restaurant is terug te vinden in het hart van de Medina… hoewel, terug te vinden is wellicht een groot woord. Eén van de belangrijkste nadelen van dit restaurant is namelijk dat je ze zo voorbij loopt. Heb je ze toch gevonden? Neem dan plaats aan één van de vele tafeltjes en doe dat vooral op een plaats met een beetje schaduw. Vervolgens kan je hier genieten van tal van heerlijke drankjes en bovendien ook zeer smaakvolle gerechten. Op de menukaart zijn mogelijkheden terug te vinden zoals mezzo, yoghurt dips, couscous en nog zoveel meer. Opvallend, heel wat gerechten die hier op de menukaart staan doen ook verrassend Westers aan!

De Beldi Country Club

Oké toegegeven, helemaal eerlijk is deze keuze niet echt. Voor de Beldi Country Club geldt namelijk dat ze net even buiten Marrakech zelf is gelegen. Toch wilden we je ze niet onthouden. Als je het ons vraagt is dit namelijk een echt stukje paradijs. Je kan er omwille van verschillende redenen voor kiezen om een bezoek te brengen aan deze zaak. Zo geniet je er bijvoorbeeld van een heerlijk ontspannende spa-dag, maar daarnaast kan je er ook gewoon een lekkere lunch nemen. Voor de Beldi Country Club geldt dat ze zich bevindt op ongeveer 20 minuten rijden van het stadscentrum van Marrakech. Ze ligt dus niet echt in Marrakech zelf, maar is wel nog steeds een absolute aanrader.

Pepe Nero

Pepe Nero in Marrakech biedt haar gasten de ideale mix van Marokko en Italië in een ruime keuze aan smaakvolle gerechten. Ook voor Pepe Nero geldt dat we ze terug kunnen vinden in het bruisende hart van de Medina. Niet alleen het restaurant zelf beschikt over een prachtige schoonheid, dat geldt zeker ook voor de weg die er naartoe leidt. De tafeltjes bevinden zich hier bovendien allemaal rond een prachtig zwembad wat uiteraard alleen maar bijdraagt aan de unieke sfeer die hier heerst.  

Welke andere restaurants in Marrakech zijn verder nog het ontdekken waard?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangehaald is het natuurlijk een lastige opgave om een lijst samen te stellen met restaurants die bij iedereen optimaal in de smaak zullen vallen. Daarvoor zijn de voorkeuren waar mensen over beschikken gewoon te sterk uiteenlopend. Gelukkig heeft Marrakech voor iedereen wat wils te bieden. Kan je jouw gading toch niet meteen vinden tussen de restaurants die hierboven staan opgelijst? Dan kan je ook nog altijd kiezen voor één van de volgende opties:

  • Terrasse des Epices;
  • Grand Café de la Poste;
  • La Famille;
  • El Fenn;
  • Café Clock;
  • Roti D’Or;
  • Le Foundouk;

Naast bovenstaande mogelijkheden kan je in Marrakech ook het Al Fassia restaurant ontdekken. Ook deze valt bij toeristen (net als bij de lokale bevolking overigens) prima in de smaak. Hoe dan ook, zelfs wanneer je graag elke dag tijdens je vakantie wenst te kunnen genieten van de meest smaakvolle maaltijden is er altijd wel een nieuw fantastisch restaurant in Marrakech om te ontdekken.