Riads in Marrakech

Hoe leuk je een vakantie ervaart wordt voor een groot deel bepaald door de accommodatie waarin je gaat verblijven. In Marrakech beschik je over de mogelijkheid om een keuze te maken uit een groot aantal verschillende hotels. Dit gezegd hebbende kan je ook opteren voor een verblijf in een traditionele riad. Op deze manier kan je pas echt rekenen op een zeer authentieke ervaring. Ben jij ook van plan om een verblijf te boeken in één van de vele unieke, prachtige riads die er verspreid over Marrakech zijn terug te vinden? Wij stellen de mooiste hier op deze pagina aan je voor!

1.) Riad Khol, wellicht de beste riad van Marrakech

De eerste riad die we aan je voor willen stellen is ‘Riad Khol’. Voor deze riad geldt dat ze zich bevindt in de oude medina van de stad. Ze is gelegen op een afstand van zo’n slordige 10 minuten wandelen van het befaamde Djemaa el Fna-plein. De aanwezigheid van het prachtige dakterras zorgt ervoor dat deze riad kan rekenen op een ontzettend grote populariteit. Ze biedt dan ook niet alleen een formidabel uitzicht op de medina, maar daarnaast ook op het Atlasgebergte. Wil je na een lange dag de stad (en haar omgeving) bezocht te hebben even lekker ontspannen? Dan kan je dat doen in de hamam van de riad evenals in het zwembad of op het zonneterras. Dit verblijfadres wordt door heel wat toeristen bestempeld als de beste riad van Marrakech. Zeker het ontdekken waard dus!

2.) Riad le Coq Berbère, vaak met gratis luchthaventransfer

Ook deze tweede raid, genaamd ‘Riad le Coq Berbère’ vinden we terug op een geringe afstand van het Djemaa El Fna-plein. Hier valt vooral de bijzonder knappe inrichting van de kamers op. Op het centrale binnenplein bevindt er zich bovendien een geweldig zwembad waar je even lekker in kan afkoelen. De patio is daarnaast het toneel voor een typisch Marokkaans ontbijt evenals de meest uiteenlopende lokale specialiteiten. Boek je een verblijf van minstens vier nachten in deze riad in Marrakech? Dan wordt er doorgaans gratis vervoer geleverd vanaf de luchthaven.

3.) Riad Safran et Canelle & Spa, een prima keuze voor wellnessliefhebbers

De naam van deze riad zegt het eigenlijk al een beetje. Voor reizigers die houden van een beetje wellness tijdens hun vakantie is dit mogelijks de beste riad van Marrakech. Het werkelijk prachtige zwembad dat je hier aantreft zou dan ook helemaal niet misstaan in een heus paleis. Voor alle kamers in deze riad geldt dat ze beschikken over een traditionele zithoek. Daarnaast kan je in het restaurant genieten van een groot aantal heerlijke, traditionele maaltijden. Wil je graag verblijven in één van de mooiste riads die Marrakech rijk is? Dan kan de keuze voor deze Riad Safran et Canelle & Spa al vrij snel zijn gemaakt!

4.) Riad Carina, gevestigd in een traditionele Berberwoning

De vierde riad luistert naar de naam ‘Riad Carina’. Het betreft hier een traditionele Berberwoning welke zich bevindt naast het El Badi-paleis. Eigenlijk zouden we kunnen stellen dat er geen betere ligging dan deze is te vinden in deze geweldige stad! Bij het bouwen van de riad werd er uitsluitend gebruik gemaakt van traditionele materialen zoals natuursteen, baksteen, keramiek, klei en natuurlijk ook hout. Gasten kunnen tijdens hun verblijf in deze riad eveneens gebruikmaken van de fantastische binnenplaats met zwembad. Bovendien is er ook een gezellig terras aanwezig en mag ook de traditionele keuken hier zeker en vast niet ontbreken!

5.) Riad Dar Elma And Spa, hier kom je pas echt tot rust!

Bij het boeken van een riad in Marrakech is het ook zeker de moeite waard om even te kijken naar de Riad Dar Elma And Spa. Voor deze riad geldt dat ze zich bevindt op een afstand van 10 minuten wandelen vanaf het Djemaa El Fna-plein. De riad beschikt over een bescheiden buitenzwembad, maar in het bijzonder de lounge- evenals sparuimte zijn ontzettend beroemd. Elke dag opnieuw wordt hier een werkelijk tongstrelend ontbijt geserveerd. Wil je graag zelf de traditionele Marokkaanse keuken leren koken? In dat geval is het mogelijk om hier geweldige kooklessen te volgen! Absoluut een aanrader voor de betere hobbykoks!

6.) Riad Be Marrakech, wellicht één van de mooiste raids in Marrakech

Ongetwijfeld één van de meest fotogenieke riads in Marrakech luistert naar de naam ‘Riad Be Marrakech’. Zowat elk hoekje van deze riad is werkelijk tot in de puntjes afgewerkt en ziet er absoluut prachtig uit. Door het personeel van deze riad worden heel wat verschillende diensten aangeboden. Tegen betaling is het dan ook bijvoorbeeld mogelijk om er te genieten van onder meer:

  • Een deugddoende sessie in de hamam;
  • Een heerlijk ontspannende massage;
  • Een tongstrelend diner;

Bovenstaande zijn lang niet de enige troeven waar deze Riad Be Marrakech over beschikt. Wat bovendien namelijk ook te denken van het bijzonder mooie zwembad en het uitnodigende terras waarover ze beschikt? Tot slot is het ook nog eens zo dat je vanaf deze riad kan genieten van een werkelijk subliem uitzicht over de Medina. Ook dat is uiteraard alleen maar interessant te noemen!

7.) Riad Kasbah & Spa, gelegen in het hart van de Medina

De zevende riad van deze lijst luistert naar de naam ‘Riad Kasbah & Spa’. Ze bevindt zich in het hart van de Medina en kenmerkt zich door een typisch Marokkaanse inrichting. Je weet hier werkelijk niet waar eerst te kijken. De volledige riad is tot in de kleinste puntjes ingericht en afgewerkt. Wil je graag even ontspannen na een lange dag de stad te hebben bezocht? Dan kan dat perfect gebeuren in de heerlijke spa van deze riad. Ook haar ligging, uiterst centraal in de oude binnenstad is absoluut een sterke troef waar je absoluut je voordeel mee kan doen als toerist.

8.) Riad Thycas, een prima uitvalsbasis om de Medina te ontdekken

De achtste en laatste riad in Marrakech die we graag aan je voor willen stellen luistert naar de naam ‘Riad Thycas’. Het betreft hier een riad welke centraal is gelegen en daardoor een uitstekende uitvalsbasis vormt voor een bezoek aan de Medina. Ondanks het feit dat de Medina er bekend om staat ontzettend druk te zijn kan je hier toch de nodige rust terugvinden. Voor de kamers geldt bovendien dat ze zeer mooi authentiek zijn ingericht. Voor deze riad geldt dat de sfeer die er heerst ook bijzonder fijn is. De riad is gelegen dichtbij bezienswaardigheden zoals het Bahiapaleis, Le Jardin Secret evenals het Mouassine Museum.