Rondreis Marrakech

Marrakech mag dan een geweldige stad zijn om te ontdekken, dat geldt zeker ook voor de rest van Marokko. Het hoeft omwille van deze reden dan ook niet te verbazen dat heel wat mensen ervoor kiezen om een rondreis vanuit Marrakech te ondernemen. Wanneer jij dat eveneens van plan bent zal je meteen kunnen achterhalen dat er op dit vlak verschillende mogelijkheden worden aangeboden door verschillende reisorganisaties. Wil jij graag meer te weten komen over deze mogelijkheden? Dan is het alvast zeker de moeite waard om even de inhoud van deze pagina door te nemen!

Hoe ziet een rondreis vanuit Marrakech eruit?

Het boeken van een rondreis met Marrakech als startpunt is mogelijk op verschillende manieren. In eerste instantie moet je voor jezelf bepalen voor welke van de twee beschikbare opties je opteert. De mogelijkheden waar je een keuze tussen kan maken zijn de volgende:

  1. Een individuele rondreis door Marrakech;
  2. Een Marrakech groepsreis;

Voor welke van beide opties jij uiteindelijk zal kiezen zal worden bepaald door de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Beide mogelijkheden worden in ieder geval door verschillende reisorganisaties aangeboden. De invulling van de rondreizen ziet er doorgaans ook min of meer hetzelfde uit. Benieuwd wat je allemaal te zien zal krijgen? Blijf dan zeker verder lezen!

Welke plaatsen bezoek je tijdens een rondreis vanuit Marrakech?

De exacte invulling van een rondreis vanuit Marrakech kan in de praktijk uiteraard verschillen afhankelijk van de reisorganisatie waar je een beroep op doet. In het merendeel van de gevallen is het echter zo dat een rondreis je meeneemt langs de volgende plaatsen:

  • Ait Benhaddou;
  • Ouarzazate;
  • De Todra kloof;
  • Erfoud;
  • Merzouga;
  • Agdz;

Veel is uiteraard wel afhankelijk van de duurtijd van je rondreis. In het merendeel van de gevallen is het zo dat de minimale duurtijd 6 dagen bedraagt. Vaak is het echter zo dat reisorganisaties kiezen voor een nog iets langere periode van 7 tot maximaal 8 à 9 dagen.

Hoe ziet een rondreis Marrakech en Sahara eruit?

Eén van de populairste keuzes op vlak van rondreizen vanuit Marrakech is deze waarbij ook de Sahara wordt bezocht. Wanneer je kiest voor een dergelijke rondreis krijg je de fascinerende landschappen van Marokko in hun volle glorie te zien. Het gaat hierbij dan niet alleen om de geweldige stad Marrakech, maar ook om de Sahara woestijn en natuurlijk ook om het Hoge Atlasgebergte. In een dergelijke rondreis is vaak ook een unieke kamelentocht in de Sahara inbegrepen. Dit is niet voor niets sinds jaar en dag één van de populairste activiteiten in het land.

Kies voor unieke overnachtingsmogelijkheden tijdens jouw rondreis

Bij het boeken van een rondreis vanuit Marrakech is het altijd een goed idee om even grondig stil te blijven staan bij de accommodaties waar gebruik van zal worden gemaakt tijdens de rondreis. Vaak is het namelijk zo dat je gedurende je reis niet alleen maar zal overnachten in hotelkamers. Doorgaans wordt er dan ook voor gekozen om altijd minstens één overnachting te voorzien in een tent in de Sahara woestijn. Op deze manier wordt niet alleen een stukje extra avontuur, maar ook een unieke belevenis toegevoegd aan jou onvergetelijke rondreis doorheen het fascinerende Marokko.