Wat te doen in Marrakech?

Wat te doen in Marrakech? Dat is uiteraard één van de belangrijkste vragen die mensen zich stellen wanneer ze van plan zijn om een vakantie te boeken naar deze geweldige stad in Marokko. Naast de vele bezienswaardigheden die deze unieke stad rijk is moet het bovendien eveneens gezegd dat je er deel kan nemen aan heel wat uiteenlopende excursies of activiteiten. Ben jij ook benieuwd hoe je jouw vakantie in deze fenomenale stad kan invullen? Dan is verder lezen zeker de moeite waard!

Welke verschillende excursies in Marrakech kan je boeken?

In eerste instantie geldt voor de stad Marrakech uiteraard dat ze toeristen heel wat moois te bieden heeft op vlak van bezienswaardigheden. Daarnaast zal je eveneens tot de vaststelling komen dat er in Marrakech zelf verschillende speciale foodtours worden aangeboden. Ben je van plan om één of meerdere excursies te ondernemen vanuit Marrakech naar de omgeving? Ook in dat geval zijn er meer dan voldoende mogelijkheden voor handen om een keuze tussen te maken, namelijk:

 1. Een 3-daagse woestijnsafari Merzouga met eten;
 2. Een 3-daagse Sahara-tour naar de Erg Chebbi-duinen;
 3. Een 2-daagse Mount Toubkal Trek;
 4. Een 4-daagse Sahara-woestijn ontdekkingstour;

Wanneer je een excursie wenst te boeken voor tijdens je vakantie in Marrakech wordt het aangeraden om dit indien mogelijk voor aanvang van je vakantie te doen. Vaak is het op voorhand boeken van een excursie financieel een flink stuk interessanter. Bovendien geldt voor verschillende (privé) excursies dat er sprake bij is van een slechts beperkte beschikbaarheid. In het bijzonder tijdens de populairste vakantiemaanden is dit zeker geen overbodige luxe.

Ook keuze uit een groot aantal leuke activiteiten

Niet alleen zijn er in Marrakech heel wat leuke excursies die je kan boeken. Wat bovendien ook te denken van de vele activiteiten waar je aan deel kan nemen? Voor Marrakech geldt dat het een bestemming betreft welke bijzonder populair is bij zowel jong als oud. Enkele leuke activiteiten waar je voor kan kiezen in Marrakech zijn onder meer de volgende:

 • Een bezoek brengen aan één van de verschillende waterparken van de stad;
 • Een quad-ervaring in bijvoorbeeld de woestijn en de Palmeraie;
 • Een 2-daagse trekking die je kan ondernemen vanuit Marrakech;
 • Shoppen in de vele winkels en kraampjes op bijvoorbeeld het Djemaa el Fna plein;

In eerste instantie spreekt het voor zich dat heel wat mensen graag kennis willen maken met de verschillende bezienswaardigheden van Marrakech tijdens hun vakantie. Dit gezegd hebbende is het eveneens zo dat je aan de slag kan met heel wat verschillende activiteiten. De bovenstaande zijn eigenlijk maar het neusje van de zalm. Een andere optie waarover je beschikt is bijvoorbeeld het boeken van een ritje met een kameel. Meer daarover hieronder!

Rijden op een kameel, één van de meest favoriete activiteiten

Rijden op een kameel is één van de favoriete activiteiten van toeristen in Marrakech. Er worden dan ook heel wat verschillende mogelijkheden voor aangeboden. Bij het boeken van een dergelijke activiteit is het van belang om voor jezelf te bepalen of je dit wil doen voor één dag of je er een excursie voor meerdere dagen voor wenst te maken. Beide opties zijn mogelijk.

Hou er rekening mee dat er ook verschillende uitstappen voor kamelenritten worden aangeboden waarbij er sprake is van een combinatie met rijden met een quad. Op deze manier kan je meteen genieten van twee toch wel behoorlijke unieke belevenissen. Vaak is het zo dat je tijdens een kamelenrit ook traditionele kleding aangemeten krijgt. Deze zorgt er niet alleen voor dat het geheel nog authentieker overkomt, daarnaast beschermt de kleding je ook tegen de felle zon.

Heel wat avontuurlijke activiteiten om een keuze uit te maken

Veel heel wat reizigers of vakantiegangers geldt dat ze op zoek zijn naar een vleugje (extra) avontuur. Ook daarvoor ben je in Marrakech met zekerheid aan het juiste adres. Eerder op deze pagina hebben we al aangehaald dat je kan kiezen voor een kamelenrit of voor een rit met een quad. Dat is echter nog niet alles. Andere potentieel interessante activiteiten voor avontuurlijke reizigers zijn:

 • Een rit met een buggy in de palmbossen buiten Marrakech;
 • Een gastronomische ballonvluchtervaring in een stoel;
 • Een trekking naar Mount Toubkal;
 • Een ATV tour in de Agafay-woestijn;

Ben jij dus ook wel iemand die houdt van een vleugje avontuur tijdens jouw vakantie? Dan zal al snel duidelijk worden dat Marrakech ook op dit vlak je heel wat moois te bieden heeft.

Verras je smaakpapillen met de culinaire tours die worden aangeboden

Wanneer je een artikel leest over “wat te doen in Marrakech” zal je tot de vaststelling komen dat er daarin vaak wordt verwezen naar de verschillende foodtours die worden georganiseerd in de stad. Dergelijke tours kunnen voor de mensen die houden van de Marokkaanse of van een exotische keuken zeker en vast interessant zijn. Enkele van de tours die worden aangeboden zijn:

 • De Authentieke Marokkaanse foodtour en diner;
 • De Chez Ali avondmaaltijd & paardenshow van Marrakesh;
 • De Jemma El Fnaa Food Tour met diner;
 • Een heuse Berber kookles in de Hoge Atlas;

Het is zeker de moeite waard om kennis te maken met de verschillende restaurants in Marrakech, maar daarnaast zullen ook deze culinaire tours heel wat mensen weten te verbazen.

Breng eens een bezoekje aan een waterpark in Marrakech!

Marrakech staat er in de praktijk om bekend een bestemming te zijn waar je zo goed als altijd bent verzekerd van heerlijk warm weer. Dit eigenlijk ongeacht de periode waarin je een vakantie hebt geboekt, zolang deze maar plaatsvindt in de periode van maart tot en met november. Wil je graag even ontsnappen aan de hitte en kunnen rekenen op een beetje verkoeling? In dat geval kan je ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan één van de vele waterparken in Marrakech. Wat dit betreft kan je een keuze maken tussen waterparken zoals met name:

 • Het Oasiria waterpark;
 • De Aqua Fun Club;
 • Het Eden Aquapark;

Heb je ervoor gekozen om een vakantie te boeken naar Marrakech samen met je kind(eren)? In dat geval spreekt het voor zich dat een bezoek aan een waterpark zeker niet op de planning mag ontbreken. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om in een waterpark te overnachten tijdens je vakantie.