Kameelrijden in Marrakech

Tijdens een vakantie in Marrakech kan je verschillende unieke momenten beleven. Eén van de activiteiten welke hoog bovenaan het verlanglijstje prijken van veel mensen is rijden met een kameel. Kameelrijden in Marrakech is sinds jaar en dag ontzettend populair. Het hoeft bijgevolg niet te verbazen dat er op vandaag tal van verschillende mogelijkheden voor worden aangeboden. Ben jij ook benieuwd om kennis te maken met de belangrijkste excursies die hiervoor in het leven zijn geroepen? We hebben ze hieronder op deze pagina alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Waarom met een kameel rijden in Marrakech?

Zowel voor kamelen als voor dromedarissen geldt dat ze reeds eeuwen een belangrijk deel vormen van de Marokkaanse cultuur. De dieren worden dan ook reeds heel wat honderden jaren meegenomen door de nomaden tijdens hun vele trektochten doorheen de woestijn. Eén van de mogelijkheden waarover je beschikt is het ondernemen van een twee uur durende rit op kamelen welke je meeneemt doorheen de Agafay-woestijn. Op deze manier kan je het nomadenbestaan even helemaal zelf ervaren. Dit is voor ontzettend veel reizigers een meer dan unieke belevenis. Indien je de Marokkaanse cultuur echt aan den lijve wil ondervinden is dit eigenlijk één van de beste excursies.

Te boeken kameelrijden excursies vanuit Marrakech

Wanneer je op zoek bent naar bijzondere of zelfs ronduit unieke kameelrijden excursies vanuit Marrakech zal je al snel tot de vaststelling komen dat er een keuze kan worden gemaakt uit tal van verschillende mogelijkheden. Enkele van de populairste opties zijn alvast de volgende:

  • Een 3-daagse woestijnsafari naar Merzouga;
  • Een dagtour door de woestijn en bergen met een kamelenritje;
  • Een driedaagse Sahara-tour naar de Erg Chebbi-duinen;
  • Een Agafay-woestijndiner met kameelrit of quad;

Wanneer je graag wil kameelrijden in Marrakech of omgeving zal je in eerste instantie voor jezelf moeten bepalen welk type excursie je wenst te boeken. Kies je bijvoorbeeld voor een dagtour of geef je de voorkeur aan een lange(re) excursie van meerdere dagen? Hou er bovendien ook rekening mee dat je tijdens verschillende excursies zelf kan bepalen welk type activiteit je gaat ondernemen. Vaak wordt dan ook een keuze aangeboden tussen een kamelenrit en een rit met de quad.

Wat maakt kameelrijden nu precies zo bijzonder?

Er zijn tal van verschillende zaken die er in de praktijk voor zorgen dat met kamelen rijden in Marrakech en bij uitbreiding in heel Marokko extra bijzonder maken. In eerste instantie onderneem je deze ritten doorheen verschillende prachtige en ronduit bijzondere omgevingen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de geweldige excursie die je meeneemt door de palmbossen van de palmoase Palmeraie.

Tijdens het ondernemen van een dergelijke excursie zal je niet alleen de dorpen van de Palmeraie verkennen, daarnaast geniet je hier van een lekker kopje lokale thee en kan je de ongelofelijke landschappen buiten Marrakech bewonderen. Het rijden met een kameel doe je hier overigens ook in veel gevallen terwijl je traditionele nomadische kleding draagt. Niet alleen draagt deze kleding bij aan de unieke setting die zich hier ontvouwt, daarnaast beschermt ze je eveneens tegen de bloedhete zon. In ieder geval, kameelrijden is zeker een potentieel interessante activiteit om te ondernemen tijdens jouw onvergetelijke vakantie in het unieke Marrakech.