Weer

Veel reizigers kiezen er niet uitsluitend voor om een vakantie naar Marrakech te ondernemen om er kennis te maken met de vele adembenemende bezienswaardigheden, maar willen ook gewoon zonnigere oorden opzoeken. Wanneer dit ook jouw bedoeling is spreekt het voor zich dat je graag een goed beeld zal willen hebben op de actuele weersverwachting voor de komende periode. Of je nu te weten wil komen welk weer er wordt verwacht voor de komende tijd of je op zoek bent naar algemene informatie over het weer in Marrakech, in beide gevallen kan je op deze pagina alle informatie terugvinden waar je naar op zoek bent.

Algemene informatie over het weer in Marrakech

Een vakantie boeken naar Marrakech in Marokko is eigenlijk doorheen het jaar door een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar aangename temperaturen en heel wat uurtjes zon. Zelfs tijdens de wintermaanden ligt de gemiddelde dagtemperatuur nog tussen de 18 en 20 graden. Januari is wat dat betreft met “slechts” 18 graden als gemiddelde maximumtemperatuur tijdens de dag het koudst. Wanneer je tijdens de winter een vakantie hebt geboekt naar Marrakech moet je er eigenlijk enkel maar rekening mee houden dat de temperaturen in de avond en nacht sterk onderuit kunnen gaan. Een temperatuur van tegen het vriespunt is dan niet zo zeldzaam als het lijkt.

Het hele jaar door valt er in principe vrij weinig neerslag in Marrakech. De meeste neerslag valt in de maanden november tot en met maart waarbij er sprake is van gemiddeld 6 à 7 regendagen. Buiten deze maanden en dan vooral tijdens de maanden juni, juli en augustus valt er nauwelijks tot helemaal geen neerslag. Een paraplu kan je in deze periode dan ook gerust thuis of in je hotel achterlaten.

Weer in Marrakech tijdens de zomer

Tijdens de zomermaanden (juni, juli en augustus), maar ook tijdens de maand september kan het in Marrakech bloedheet worden met gemiddelde maximumtemperaturen die zijn gelegen tussen de 32 en 36 graden. Uitschieters tot boven de 40 graden zijn hier gedurende deze periode geen zeldzaam fenomeen. Zoals reeds aangegeven hoef je, je tijdens de zomer in Marrakech eigenlijk geen zorgen te maken om neerslag. Alleen tijdens de maand september is het risico iets groter, maar zelfs dan is er nog maar sprake van gemiddeld 2 dagen met een beetje regen per maand. Tijdens de nacht koelt het tijdens de zomer dan wel een beetje af (gemiddeld tot zo’n 20 graden), toch blijft het ook dan nog aangenaam vertoeven waardoor je probleemloos wat langer op je terras kan genieten.

Weer in Marrakech tijdens de winter

Ook tijdens de wintermaanden is het prima vertoeven in Marrakech. De temperaturen liggen dan met gemiddelde maxima van tussen de 18 en 20 graden wel een stukje lager in vergelijking met de zomer, dat neemt niet weg dat dit nog steeds erg aangenaam is. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je tijdens de avond wel een warme trui en een jas zal kunnen gebruiken. De temperaturen nemen dan immers niet zelden een aanzienlijke duik om uit te komen ergens rond het vriespunt. Kan je hier mee leven en wil je gewoon de bezienswaardigheden van Marrakech ontdekken in minder broeierige omstandigheden? In dat geval lenen de wintermaanden zich hier perfect voor.

Actueel weer in Marrakech

Heb je een citytrip naar het prachtige Marrakech geboekt en wil je graag een goed beeld hebben van de actuele weersverwachting voor de komende dagen? In dat geval zal de onderstaande, actuele weersverwachting jou precies die informatie leveren waar jij naar op zoek bent. Op deze manier zorg je er voor dat je jouw vakantie tot in de puntjes en zonder vervelende verrassingen kan indelen.

Weersverwachting
Marrakech

Weeronline.nl – Meer weer in Marrakechweeronline.nl Altijd jouw weer