25-02-2016 :: Zesde editie van Marrakech Biennale

De voorbije zes jaar vond telkens eind februari de zogenaamde Marrakech Biennale plaats. Wat klein begon is door de jaren heen uitgegroeid tot het meest toonaangevende festival voor kunst in Noord-Afrika. Elke editie probeert men weer iets anders aan te pakken en dat was ook dit jaar zeker en vast niet anders. Deze keer konden op alle mogelijke hoeken van de straten namelijk straatkunstenaars worden gespot.

Brug tussen moderne kunst en klassieke architectuur

De opdracht voor de straatkunstenaars was toch niet zo eenvoudig. Zij moesten namelijk proberen om een brug te slaan tussen moderne kunst enerzijds en de klassieke architectuur van de rode stad anderzijds. Heel wat kunstenaars uit Europa gaven gehoord aan de oproep en maakten er een absoluut meesterwerk van.

Namen die bij liefhebbers van straatkunst misschien wel een belletje doen rinkelen zijn Mad C uit Duitsland, Giacomo RUN uit Italië en Alexey Lucas uit Rusland. Hoe dan ook, wanneer je er voor hebt gekozen om rond deze periode een vakantie of een citytrip naar Marrakech te boeken zal je merken dat je zomaar nog meer zal worden verrast door deze bijzondere stad dan anders reeds het geval is!